HABERLER ABONE OL

ABD’de dün açıklanan zayıf imalat PMI verileri ile ABD Adalet Bakanlığı’nın, Nvidia’nın rekabet yasalarını ihlal edip etmediğine yönelik soruşturma kapsamında çip üreticisi ile diğer şirketlere ifade vermek üzere çağrı yapılması kayıplarda etkili oldu.

Salı günü yüzde 10’a yakın düşüşle 279 milyar dolarlık rekor bir değer kaybı yaşayan Nvidia hisseleri, Bloomberg’in soruşturma haberini yayımlamasının ardından geç işlemlerde daha da düştü. Asya’daki hisse senetleri bu sabah ABD endekslerinde olduğu gibi 5 Ağustos’taki çöküşten bu yana en büyük düşüşü yaşıyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi Japon hisseleri öncülüğünde yüzde 2,3 ekside.

Singapur’daki Saxo Markets’in Döviz stratejisi müdürü Charu Chanana, “5 Ağustos’taki hareketin boyutu çok kişiyi yaktı ve özellikle sert inişe karşı yumuşak iniş karmaşası hala belirsiz olduğu için bu anıları geride bırakmak zor” dedi.

Chanana, yumuşak veriler resesyon endişelerini artırırken, olumlu veriler faiz indirimi beklentilerini hafifleteceğinden “oldukça temkinli olurdum” uyarısında bulundu. ABD tahvil getirileri salı günkü düşüşün ardından yatay. Bloomberg Dolar Endeksi, nisan ayından bu yana en uzun olan beş günlük kazanç serisini sonlandırdı. Yen dolara karşı yüzde 0,11 yükseldi. Petrol, zayıf talep ve arz fazlası endişeleri nedeniyle salı günü yaşadığı yüzde 4’ün üzeri düşüşün ardından kayıplarını sürdürüyor. Dolar/TL sabah saatlerinde 34 seviyesinde işlem gördü.

Advertisement