McDonald's Corp. satışları, analistlerin ılımlı büyüme beklentilerinin altında kalarak, 2020'den bu yana ilk kez ikinci çeyrekte düşüş yaşadı.

McDonald's satışları bir önceki yıla göre yüzde 1 düştü. Şirket tarafından yayımlanan raporda McDonald's'ın coğrafi segmentlerinin her birinde satışlarda düşüş görüldüğü kaydedildi.

McDonald's hissesi, aynı dönemde S&P 500 endeksinin yüzde 14'lük kazancına kıyasla bu yıl yüzde 15 düştü. Bazı kalemler hariç kazançlar, ikinci çeyrekte hisse başına 2,97 dolar oldu.

McDonald's satış büyümesi, yıllardır fiyat artışları ve sıkı hane bütçeleri nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki lokantaların Big Mac'leri azaltmasıyla bu yıl yavaşladı. Geçtiğimiz çeyrek sonunda, fast-food tedarikçisi alıcıları hala uygun fiyatlı bir seçenek olduğuna ikna etmek için ABD'de 5 dolarlık bir yemek fırsatı başlatmıştı.

McDonald's Üst Yöneticisi (CEO) Chris Kempczinski, finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında, tüketicilerin harcamaları konusunda daha seçici davrandığını belirtti.

Şirket boykottan olumsuz etkilenmişti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle boykotların hedefi haline gelen McDonald's'ın finansal sonuçları, geçen yılın son çeyreği ile bu yılın ilk çeyreğinde Orta Doğu'daki çatışmalardan olumsuz etkilenmişti.

Restoran zincirinin geliri, geçen yılın son çeyreğinde Orta Doğu'daki çatışmaların şirketin satışlarını etkilemesiyle piyasa beklentilerinin altında kalırken, bu yılın ilk çeyreğinde Orta Doğu'daki restoranlarını da içeren pazar grubundaki satışları gerilemişti.

Advertisement