HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, ilk baş ekonomistini işe aldı. Başkan Joe Biden döneminde Ticaret Bakanlığı'nın eski baş ekonomisti ve Başkan Barack Obama'nın Ekonomik Danışmanlar Konseyi'nde kıdemli ekonomist olan Aaron Chatterji’nin şirkete katıldığı duyuruldu.
Aynı zamanda Duke'ta işletme ve kamu politikası profesörü olan Chatterji, OpenAI'de yapay zekanın ekonomik etkilerini inceleyecek ve yapay zekanın ekonomik büyümeyi ve iş olanaklarını nasıl etkileyebileceğine dair araştırmalara öncülük edecek.

Chatterji “OpenAI'nin yapay zekanın faydalarının geniş çapta dağıtılmasını sağlama misyonunu desteklemek için becerilerimi uygulamaktan heyecan duyuyorum. Yapay zeka odaklı bir ekonomiye nasıl geçiş yapacağımıza dair araştırmalara katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyorum" açıklamasını yaptı.

Özellikle Chatterji, Biden yönetiminin, ABD'de bilgisayar çiplerinin geliştirilmesi için yaklaşık 280 milyar dolarlık fon sağlanmasına izin veren 2022 CHIPS Yasası'nın uygulanmasının koordine edilmesine yardımcı olan isimdi.

Chatterji, OpenAI'nin işe aldığı tek yüksek profilli kişi değil. Şirket ayrıca eski başsavcı yardımcısı ve Uber yöneticisi Scott Schools'u da yeni uyum sorumlusu olarak atadı.

Advertisement