ENERJİ ABONE OL

Petrol, İsrail'in İran'ın ham petrol altyapısını hedef almaktan kaçınabileceğine dair bir haberin ardından düşüş yaşadı ve arz kesintisi endişeleri azaldı.

Brent petrol yaklaşık yüzde 2,3 düşerek 75 dolara yaklaştı, ABD ham petrolü ise varil başına 72 doların altına geriledi.

Washington Post, konuya aşina iki yetkiliye atıfta bulunarak, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Biden yönetimine İran'daki petrol veya nükleer tesisler yerine askeri tesislere saldırmaya istekli olduğunu söylediğini bildirdi.

Ham petrol fiyatları, küresel arzın yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapan Orta Doğu'da, İsrail'in 1 Ekim'de İran'dan gelen füze saldırısına önemli bir misilleme sözü vermesinin ardından tırmanan bir çatışmayı takip etmesiyle son haftalarda inişli çıkışlı bir seyir izledi. Bu, Çin de dahil olmak üzere önemli pazarlardaki büyümenin yavaşlaması konusundaki endişeleri dengeledi.

Öte yandan Çin, mücadele eden emlak sektörüne daha fazla destek sözü verip daha fazla devlet borçlanması ima etse de, cumartesi gerçekleşen brifing piyasaların beklediği mesajları vermedi. Buna ek olarak OPEC, bu yıl ve gelecek yıl için tahminlerini üst üste üçüncü ay düşürdü.

Advertisement