HABERLER ABONE OL

Rekabet Kurumu Petrol Ofisi Grubu'nun BP Petrol ve BP Turkey'i devralmasını onayladı.

Konu hakkında Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu “Mahsuplaşmanın ardından en geç ekim sonunda BP devri gerçekleşir” dedi.

Ölçek ekonomisi açısından 770 BP istasyonunun devrinin çok önemli olduğunun altını çizen Abbasoğlu “BP Türkiye’nin yatırım ortamından çekinip Türkiye’den çıkıyor söylemi çok doğru değil. Zira BP’nin özellikle boru hattı ve altyapı tarafında bazı faaliyetleri Türkiye’de devam edecek. Bu satın almaya bir akaryakıt dağıtım satın alınması olarak bakılmamalı. Biz kendimizi bir enerji altyapı şirketi olarak konumluyoruz. Bu satın alma çerçevesinde aynı zamanda terminal ve stoklama tarafında BP’nin önemli varlıkları var. Ardışık istasyonların ayıklanması söz konusu olabilecektir. Ölçek ekonomisinden tasarruf verimli ekosistem sağlayacak. BP ile ölçek ekonomisi avantajlarını tüketiciye de yansıtacağız” şeklinde konuştu.

Abbasoğlu “BP petrol devralmasını tamamen kendi kaynağımızdan sağlıyoruz. Yatırım tarafında da hissedara aktarmadan ürettiğimiz nakdi memlekete geri koyarak devam ediyoruz. Burada borçlandırılma gibi durum söz konusu değil” diye ekledi.

Şu anda mevcut ortamda halka arz gibi bir planlarının olmadığını ifade eden Abbassoğlu ilerisi için ise “Sermaye piyasalarının derinliği geliştikçe, Türkiye’nin risk yatırım algısı biraz daha aşağı indikçe, bu politikalar başarıya ulaşınca neden olmasın” yorumunda bulundu.

Abbasoğlu “Madeni yağ üretimimizi iki yeni hatla ihracat odaklı artıracağız” dedi.

Advertisement