HABERLER ABONE OL

Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle katıldığı Bloomberg HT yayınında otomotiv sektörüne dair son gelişmeleri değerlendirdi.

Yıl sonuna gelindiğinde 1 milyonun üzerinde bir pazar tahminin olduğunu söyleyen Karagülle elektrifikasyon ve dijitalleşme konusunda yaptığı değerlendirmede “Zaman içinde başka teknolojilerin de devreye girebileceğini göz ardı etmemek lazım. O anlamda bir takım motor sistemleri üzerine çalışıyorlar. Japonya’da bazı firmaların bir araya gelerek yaptıkları yakıtla ilgili de böyle bir çalışma var. Şu anda baktığımızda elektrik konusu gündemde; ama işin evrilme konusu ileride belki de farklılaşacak” şeklinde konuştu.

Karagülle “Subaru’nun elektrikli araç sayısı 2026’da 4’e 2028’e gelindiğinde ise 8’e kadar çıkacak” dedi.

Karagülle “Dijitalleşme, bağlantılı ve otonom araçlar tüketiciye güvenlik olarak geri dönüyor. Yeni bir güvenlik seviyesine geçildi. Bu güvenlik seviyesine geçilmesinin arkasındaki en önemli neden otonom araçlara giden yolda yapılan değişiklikler ve yenilikler. Her atladığımız basamak tüketiciye güvenlik anlamında bir geri beslemede bulunuyor. Örneğin, çarpışma önleyici frenleme eskiden hayatımızda olmayan bir şeydi, şu anda ise araçların tümünde olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Advertisement