HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan pop kültürünün tartışmasız en güçlü figürü olan şarkıcı, söz yazarı Taylor Swift, sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Demokratların desteğini onaylarken, yapay zekayla ilgili korkularıdile getirdi.

Swift, ABD Başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'e oy vermeyi planladığını Instagram'dan duyurmak için tartışma gecesini seçti. Swift'in desteği çok değerli çünkü şarkıcı sadece bir bağlantı paylaşarak on binlerce Amerikalıyı oy vermek için kaydolmaya teşvik edecek kadar siyasi nüfusa sahip. Ancak daha da şaşırtıcı olanı, duyurusunu yapay zeka deepfake'leri hakkındaki endişelerini dile getirmek için de kullanmasıydı.

Dünyaca ünlü şarkıcının Instagram'da 283 milyon takipçisi var ve paylaşımı sadece yarım saat içinde iki milyondan fazla beğeni aldı. Swift, Kasım ayında yapılacak seçimlerde kilit rol oynayan gençler arasında büyük bir takipçi kitlesine sahip.

Swift, destek açıklamasının kısmen Trump'ın yapay zeka tarafından üretilen ve kendisini desteklediğini ima eden resimler yayınlamasından kaynaklandığını yazdı. Yapay zeka ile üretilen ve Swift'in bulunduğu görsellerde "Taylor, Donald Trump'a oy vermenizi istiyor," ifadeleri kullanılmıştı.

Swift, Instagram'da yaptığı paylaşımda "Geçenlerde, Donald Trump'ın başkanlık adaylığını yanlış bir şekilde onaylayan 'benim' yapay zekasının kendi sitesinde yayınlandığının farkına vardım. Gerçekten yapay zeka hakkındaki korkularımı ve yanlış bilginin yayılmasının tehlikelerini hatırlattı. Bu beni bir seçmen olarak bu seçimle ilgili gerçek planlarım konusunda çok şeffaf olmam gerektiği sonucuna götürdü. Yanlış bilgiyle mücadele etmenin en basit yolu gerçekliktir” açıklamasını yaptı.

Advertisement