HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Anlık mesajlaşma ve arama servisi WhatsApp, çoklu cihaz desteğini genişleterek artık kullanıcıların telefon haricindeki cihazlardan kişi ekleyebilmesine olanak tanıyacak yeni özelliğini açıkladı.

Kullanıcılar bilgisayar, telefon ve tabletten ayrı ayrı giriş yaptığı WhatsApp uygulamasında sadece telefondan kişiler ekleyebiliyordu. Meta, önümüzdeki günlerde yapacağı yeni bir güncellemeyle kişileri, giriş yapılan diğer cihazlardan da rehbere ekleyebilmeyi mümkün kılıyor. Bu yenilik, telefonunuzu kaybetseniz veya ana numaranıza yeni bir cihaz bağlasanız bile tüm kişilerinizi WhatsApp'ın bulut depolama alanında görebileceğiniz anlamına geliyor.

Yakında kullanıma sunulacak olan yeni özellik, kişileri web için WhatsApp ve Windows da dahil olmak üzere herhangi bir cihazda saklamanıza olanak tanıyor. Cihazlar arası kişi aktarma imkanına da sahip olan altyapı, çok uzun zamandır aktif olarak test ediliyordu
WhatsApp, güvenli kişi kaydetmeyi sağlamak için Kimlik Kanıtı Bağlantılı Depolama (IPLS) adı verilen yeni bir şifreli depolama sistemi geliştirdiğini açıkladı. Kullanıcılar bir kişiyi kaydettiğinde sistem, cihazda bir şifreleme anahtarı oluşturuyor. Ayrıca uygulama, bir kullanıcının dizininin şifreleme özelliklerinde yapılacak herhangi bir değişikliği imzalamak için bulut hizmetleri şirketi Cloudflare ile de ortaklık kuruyor.

Advertisement