HABERLER ABONE OL

ABD'de çip sektörü kulis haberleriyle dalgalandı.

Bloomberg'in sektöre ilişkin son iki haberi Intel üzerindeki yeni yapılanma çabalarını ortaya koydu. Son habere göre alternatif varlık yöneticisi Apollo, Intel'de önemli bir yatırıma hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre, Apollo Global Management Inc. Intel'in geri dönüş stratejisine güven oyu anlamına gelecek bir hareketle şirkete bir yatırım yapmayı teklif etti.

Bloomberg'e konuşan bir kaynak, alternatif varlık yöneticisinin son günlerde Intel'e 5 milyar dolar kadar hisse senedi benzeri bir yatırım yapmaya istekli olduğunu belirttiğini söyledi. Kaynaklar, Intel yöneticilerinin Apollo'nun teklifini değerlendirdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre bu gelişme, San Diego merkezli Qualcomm Inc. şirketinin Intel'i dostane bir şekilde devralmaya hazırlandığı ve şimdiye kadarki en büyük birleşme ve satın alma anlaşmalarından birinin gerçekleşme olasılığının arttığı bir döneme denk geldi.

Intel'in mücadelesi

Pat Gelsinger yönetimindeki Intel, kendisini yeniden yapılandırmak ve yeni ürünler, teknoloji ve dış müşteriler kazanmak için oldukça maliyetli bir plan üzerinde çalışıyor.

Bu girişim şirketin finansal sonuçlarına da yansırken, şirketin hisse değeri üzerinde de sert bir düşüş yaşanmasına neden oldu.

Santa Clara, California merkezli Intel, Haziran ayında İrlanda'daki bir fabrikayı kontrol eden bir ortak girişimdeki hissesini 11 milyar dolara Apollo'ya satmayı kabul etti ve fabrika ağını büyük ölçüde genişletmek için daha fazla dış finansman sağladı.

Apollo'nun çip üretimi alanında başka deneyimleri de var. Geçen yıl New York merkezli firma, Western Digital Corp. şirketine 900 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı ve dönüştürülebilir imtiyazlı hisse senedi satın almayı kabul etti.

Advertisement