KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bundesbank Başkanına göre Almanya ekonomisi bu yıl da daralabilir. Bir podcast yayınında konuşan Nagel, ABD'de Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerin Avrupa büyümesi üzerinde ilave risk teşkil ettiğini belirterek "Ekonomi Bakanlığı'nın da öngördüğü gibi bu yılın ikinci yarısında ekonomi zayıf performans gösterebilir ve 2024'te hafif bir resesyon ihtimali dışlanamaz" değerlendirmesini yaptı.

Nagel ayrıca ABD'de Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmesinin daha fazla korumacılık ve daha fazla ticaret kısıtlamalarını beraberinde getireceği konusunda endişeli olduğunu dile getirerek "Bu da küresel ekonomik büyüme için iyi olmayacak, Avrupa için de zorlayıcı olacak" yorumunu yaptı.

Almanya ekonomisi 2023'te tek daralan G7 ülkesi olmuştu.

Bundesbank Haziran ayındaki tahminlerinde yüzde 0,3 büyüme öngörmüş, geçen ay ise ekonominin 3. çeyrekte duraksamış veya daralmış olabileceğini belirtmişti.

Nagel "Bundesbank Başkanı da her zaman haklı olmayabilir ve gelişmeleri 'ümit verici' yorumlayabilir. Yılın ikinci çeyreğinde zayıf iç ve dış talep ile ekonomik belirsizlikler öne çıktı. Bu beklediğimizden daha negatif bir gelişme oldu. Reel ücret artışlarına rağmen bu belirsizlikler tüketimin de toparlanmamasındaki en önemli etken oldu. Bireyler ve şirketler tedirgin." değerlendirmesini yaptı

Advertisement