KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalyan UniCredit, Alman Commerzbank'ta payını artırdı.

UniCredit, Commerzbank'ın yüzde 11,5 hissesini finansal araçlar yoluyla satın aldı. UniCredit, daha önce Alman rakibinin yüzde 9 hissesini satın almış, hissesini artırmak için düzenleyicilere başvurularda bulunacağını bildirmişti.

Böylece banka, Commerzbank'ın toplam yaklaşık yüzde 21'lik hissesine sahip oldu.

UniCredit açıklamasında gerekli onaylar alınca anlaşmanın gerçekleşeceğini bildirdi. Banka ayrıca, Commerzbank'taki payını yüzde 29,9'a çıkarmak için yasal başvuruda bulundu.

Bankanın açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı:

"UniCredit, Commerzbank'ın tek başına ya da UniCredit bünyesinde, Almanya'nın ve bankanın daha geniş paydaşlarının yararı için ortaya çıkarılabilecek önemli bir değer olduğuna inanıyor. Ancak UniCredit'te olduğu gibi, bu potansiyelin gerçekleşmesi için harekete geçilmesi gerekiyor. Avrupa Birliği Komisyonunun son raporu doğrultusunda UniCredit, Avrupa'da güçlü bir bankacılık birliğinin, kıtanın ekonomik başarısı ve bu yolla her bir ulusun refahı için kilit öneme sahip olduğu inancını paylaşmaktadır. Alman bankacılık sektöründe büyüme ve rekabet gücünün sağlanması, hem Alman ekonomisi, hem de bir bütün olarak Avrupa için kritik önem taşımaktadır."

42 bin çalışanı ve 800 şubesi bulunan Commerzbank, 2008'deki küresel mali kriz sonrasında milyarlarca euroluk zarar etmiş, 18,20 milyar euro devlet yardımı almak zorunda kalmıştı.

UniCredit'in satın alınmasından önce Alman devleti Commerzbank'ın yüzde 16,5 hissesine sahipti.

Advertisement