PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalar gelecek haftaki Fed kararına yönelik vereceği sinyaller için bu haftaki ABD tüketici enflasyonu verisini beklerken, Wall Street endeksleri pazartesi gününü dipten alımların etkisiyle yükselerek tamamladı. S&P 500 yüzde 1,2, Nasdaq 100 yüzde 1,3 yükseldi.

ABD tahvillerinin getirileri fazla değişim göstermezken, dolar G-10 para birimleri karşısında değer kazandı. Bu sabah ABD ve Avrupa vadeli endeksleri düşerken, Asya’da ise karışık bir görünüm var. MSCI Asya Pasifik Endeksi sabit kalırken, Çin hisseleri geriledi. Tokyo ve Sidney Borsaları ise ılımlı kazançlar elde etti.

Piyasadaki dalgalanmalar, ABD’deki resesyon korkuları ile yumuşak iniş olasılığını dengelemeye çalışan yatırımcıların temkinliliğini yansıtıyor. Arka planda siyasi belirsizlik de etkili. Bu açıdan eski ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in münazarası yakından izlenecek.

Saxo Markets Döviz Stratejisi Müdürü Charu Chanana, “Piyasalar Fed’in önümüzdeki hafta hâlâ büyük bir faiz indirimine gidip gidemeyeceğini sorguluyor ve bu da doların yeniden değer kazanmasına yardımcı oluyor. Bu hafta odak noktası ekonomik gidişattan ABD seçimlerine doğru kayıyor ve bu da muhtemelen doları destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Goldman Sachs'ın aracılık gelirlerinde yüzde 10 düşüş beklentisi

Goldman Sachs Group Inc. CEO’su David Solomon, bankanın geçen yıla göre yüzde 10 daha düşük aracılık geliri açıklamasının beklendiğini ve bunun büyük ölçüde sabit getiri tarafında yaşanan zayıflıktan kaynaklandığını açıkladı.

Analistler bu çeyrekte aracılık biriminin gelirlerinin yüzde 6,6 oranında gerileyeceğini tahmin ediyordu ancak Solomon daha büyük bir düşüşün sinyalini vererek geçen yılın aynı dönemindeki güçlü rakamların yakalanamayacağını ve özellikle Ağustos ayında daha zorlu bir ortamın söz konusu olduğunu vurguladı.

Goldman’ın hisseleri bu yıl yüzde 27 artış göstererek ve rakiplerinin çoğundan daha büyük kazançlar elde ederek yükselişini sürdürüyor. Bu durum, ana yatırım bankacılığı iş kolundaki canlanmadan ve firma için zorlu bir girişim olduğunu kanıtlayan yeni bireysel bankacılık birimini radikal bir şekilde küçültmesinden kaynaklandı.

Advertisement